Veel mensen maken op verschillende manieren gebruik van hun achtertuin. Sommige mensen geven de voorkeur aan een tuin die vol staat met prachtige bloemen die in bloei staan. Anderen geven er de voorkeur aan een zwembad te installeren, zodat ze hun tijd kunnen doorbrengen met chillen met hun familieleden in het zwembad. Anderen vinden het leuk om elke ochtend hun mooie vijver te zien. Achtertuin vijvers met weelderig groen en sierlijk rondzwemmende waterdieren zien er zeker prachtig uit. Het kan echter een gedoe zijn om voor de vijver te zorgen, omdat het meestal vele uren duurt om het allemaal te doen. De meeste vijver hobbyisten zijn zich ervan bewust dat een ongezond ecosysteem gevaarlijk en slecht is voor de vissen in de vijver. Dus voordat je vijverfolie aanschaft om een ​​vijver te maken, moet je dit artikel lezen.

Je moet je gereedschap vaak inspecteren

Het eerste dat je wilt doen, is ervoor zorgen dat al je apparatuur naar behoren functioneert door deze te controleren. Het is belangrijk om te controleren of alles goed werkt om het leven van je vissen te ondersteunen. Iets dat je vaak moet doen, is het filter van je visvijver controleren. Om de verzamelde sedimenten te verwijderen, moeten de filters grondig worden gereinigd. Misschien wil je ook het net boven je vijver controleren als je dat hebt. Als het al vol bladeren en twijgen zit, moet je dit allemaal naar de vuilnisbak brengen. Tot slot wil je er ook voor zorgen dat je vijverfolie niet wordt opgelicht omdat de grond het water in je vijver kan vervuilen. Als je vijver snel vuil wordt, is het waarschijnlijk het moment om de vijverfolie te vervangen.

Je moet je vissen voeren en planten verzorgen

Zorg ervoor dat je je vissen elke dag voedt. Je vissen hebben voedsel nodig om in de vijver in leven te blijven, omdat ze zonder voedsel niet in leven blijven, hoewel ze ook algen kunnen eten. Je kunt ook een voedingsschema maken voor je vijvervissen als je dit niet elke dag kunt doen. Zo’n schema werkt ook als je vindt dat het te veel gedoe is om ze elke dag te voeren. Vergeet daarnaast niet om de planten te bemesten voordat je ze weer in het water zet, volgens de aangegeven dosering en behoefte. Voeg daarnaast goede bacteriën toe aan je vijver om de groei van bacteriekolonies te stimuleren om ze goed te onderhouden

Verwijder het vuil in je vijver

Je vijver verzamelt na verloop van tijd puin en organisch afval, zoals bladeren, twijgen, visuitwerpselen en gemaaid gras. Zelfs als het filtersysteem het vuil verwijdert, produceert een deel van het afval vuil en slib. Beide kunnen dienen als een ideale omgeving voor de groei van algen waardoor de helderheid van het water vermindert. Daarom is het raadzaam om de bladeren, twijgen en ander afval op te scheppen met een vijvernet. Daarom zijn een bodemdrain en een kale bodem een ​​must voor vijvers. Beide functies kunnen het gedoe van het schoonmaken van een vijver helpen verminderen. Om tijd te besparen tijdens het schoonmaken, kun je je vissen en waterplanten in een grote bak met voldoende beluchting plaatsen. Vul je vijver opnieuw met water zodra het afval en het vuil zijn verwijderd en voeg vervolgens de vissen en planten weer toe.